De ce transpiram?

Care este mecanismul transpiratiei?

Transpiratia este mecanismul natural al corpului pentru a controla temperatura acestuia. Transpiratia se evapora prin piele si raceste sangele iar aceasta scadere a temperaturii sangelui este folosita pentri a ajuta la reglarea temperaturii a altor organe din corp. Fiecare organism uman are aproximativ doua milioane de glande sudoripare, cea mai mare parte este situata in zona axiliei, in jurul capului, palmelor si picioarelor, aceste glande produc aproximativ o jumatate de litru de sudoare pe zi. La temperaturi foarte ridicate glandele sudoripare pot produce pana la sase litri pe zi.

Hiperhidroza

Hiperhidroza este termenul medical pentru transpiratia excesiva involuntara. Aproximativ 2% – 3% din populatie sufera de hiperhidroza. Cu toate acestea, inainte ca acest diagnostic sa fie pus este necesar consultul unui medic de specialitate pentru a determina daca transpiratia nu este o consecinta a unor dereglari hormonale, fecte adverse la unele medicamente sau supraponderabilitate. Suferinzii de hiperhidroza vor transpira abundent indiferent de temperatura mediului ambiant.

Diferenta dintre Antiperspirante si Deodorante

Antiperspirantele protejeaza impotriva transpiratiei in timp ce deodorantele ajuta la a corecta mirosurile corporale. Cele mai multe antiperspirante functioneaza prin blocarea partiala glandelor sudoripare. Cele mai multe antiperspirante poseda, de asemenea, unele proprietati dezodorizante. In cazul ODABAN® acesta este util in mentinerea pielii in stare buna. Deodorantele sunt aplicate frecvent in timp ce in cazul antiperspirantelor variaza modul in care acestea sunt aplicate. un produs din gama ODABAN® de 30ml va dura intre 6 si 12 luni si este, prin urmare, valoarea cea mai buna si prietenoasa cu mediul.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s